Veiligheid Waveboard Step

Veiligheid gaat boven alles. Je wilt natuurlijk niet onderuit gaan en er blessures, verwondingen of zelfs letsel aan overhouden. Het is zeker aan te raden om bescherming te dragen. Bescherming zoals knie-, elleboog- en polsbeschermers en een helm, want zeker als je het voor het eerst gaat doen is er een grote kans dat je gaat vallen. Iedereen kan vallen en dat overkomt ook de aller beste Waveboarders. Dus je hoeft je er ook zeker niet voor te schamen. Het is natuurlijk een stoere sport en daar hoort vallen ook bij. De veiligheid van het Waveboarden word dus vooral gebracht bij de beschermers. Maar ook op de manier hoe je Waveboard. Als je het een beetje goed onder de knie hebt, dan zal je merken dat je steeds minder valt. Maar het is zeker aan te raden om je bescherming om te blijven houden. Stel dat je een stunt wilt uitproberen, dan is de kans groot dat je letsel oploopt als je verkeerd valt en je geen bescherming draagt.

De veiligheid van de Waveboard Step is op zichzelf wel aardig, want je staat niet ver boven de grond. Ook als je wilt remmen of stoppen is het niet gevaarlijk, want je duwt dan gewoon je tenen naar de grond en je staat stil. Zo simpel als het klinkt, dat is het eigenlijk in feiten ook. Zolang je zelf geen hele gekke capriolen uithaalt en je weet waar je mee bezig bent, dan is de veiligheid van de Waveboard Step zeer voldoende. Ook zijn er wielen verkrijgbaar met een lichtje erin. Dat is niet alleen super stoer, maar ook heel stuk veiliger. Stel dat het buiten een beetje donker is, dan kunnen weggebruikers zoals automobilisten jou veel sneller zien. Dan kunnen zij op tijd hun snelheid aanpassen en jij hoeft je geen zorgen te maken dat mensen je niet op tijd zien.

Als je voor het eerst op een Waveboard Step gaat oefenen, dan is het ook verstandig om in de buurt van jouw huis te blijven, binnen jouw terrein of woonwijk. Dan is de kans kleiner dat er ongelukken gebeuren met andere weggebruikers, omdat andere mensen weten wat ze eventueel kunnen verwachten binnen een woonwijk of terrein. Ook het terrein waarop je deze sport beoefend is belangrijk voor de veiligheid van het Waveboarden. Heb je bijvoorbeeld asfalt en gladde tegels waar je op kunt rijden? Dan is dat heel veilig. Heb je veel klinkers en tegels met oneffenheden en groeven, dan is dat een stuk gevaarlijker. Je kunt erachter blijven haken of eroverheen vallen. Rijd dus op een zo glad mogelijke straat om valpartijen te voorkomen.